Okulda Yapılan değişiklikler

Derviş Mustafa Öztunç İlkokulunda müdürü olarak Eylül 2014 yılında göreve başladığımda okul içi dışı ve bahçesi  fiziken çok kötü ve pisti.Okul müdürü olarak bahçedeki ağaçları bozkır Belediyesi ile iletişime geçerek ağaçları budattık.Bu ağaçların dibinde pet şişe ,kola ,eski çocuk donu vb.pislikler toplam iki traktör kasası pisliği belediye yetkililerine aldırdık.

Okulun içi de perişan durumdaydı.15 yıl öncesi kullanılmış test kağıtları vb.çöpleri temizlettik.Her odasına çeki düzen verdirdik.İlçe Kaymakamlığı ve Belediyeyle iletişime geçerek okul bahçesine donanımlı bir çocuk oyun parkı yapılmasını sağladık.ve okul girişi ve bahçeye parke taşı yapılmasını sağladık.Bahçede ihtiyaç olan yerlere demir korkuluk yapılmasını sağladık.Okul Aile Birliği olarak da yaklaşık 60.000(atmış bin) Türk Lirası ayni ve nakdi olarak bütçe oluşturduk..Bu parayla okulun iki tane giriş kapsı ve iki tane penceresini en iyi aliminyumdan yaptırdık.Okul içi ve dışının tadilatıyla birlikte tamamının boyanmasını sağladık.Okul kapılarının tamamının bakımını ve boyasını ve değişimini yaptırdım.Okul dış kısmında sıvası dökük yerleri sıvatarak boyattım.Okul pencere ve dış demirlerini boyattık.Riskli pencerelere aliminyum korkuluk yaptırdık.Pencerelerin fitillerinin değişimi ve çocuk kilidi yapılmasını sağladık.Okul Atatürk köşesini yaptırdık. Okul kalorifer tesisatı petek,vana değişimi ve bakımını , yangın dolapları,hotumları,lanslarını ;elektrik panolarına yangın rolesi ve hayat kurtaran role ve iş güvenliği için tüm tedbirleri aldık.

Okulun eğitim-öğretimine de önem verdik.Okul ve okul dışında bir çok etkinliğe katıldık.Aşure günü,Kermes,okuma bayramı vb.etkinlikler yaptık.Veli toplantılarını en iyi şekilde yaparak velilerime ikramda bulunduk.Veli,öğrenci ve öğretmen memnuniyetini arttırdık.Okulun sorunlarını asgari düzeye indirdik.

Milli Eğitim Müdürlüğü ile  iletişime geçilerek 70.000(yetmişbin) Türk lirası okula çıkarıldı.Bu parayla ara salonların tamamının altı ve kirliliği,okul giriş merdiveninin mermerle döşenmesi,okul tuvaletlerinin komple düzenlenmesi(tuvalet taşlarının,lavabolarının,bataryalarının değişimi,fayansının yenilenmesi),toplantı salonunun yeniden düzenlenmesi,yemekhanenin yeninden düzenlenmesi yapıldı.Ayrıca kalorifer kazanının değişimi yapıldı.

Okula aşağı yukarı ,Milli Eğitim Müdürlüğü,Konya Büyükşehir Belediyesi,Bozkır Belediyesi ve yardım severler ve düzenlediğimiz kermes sayesinde 230.000(ikiyüzotunbin) Türk lirası değerinde iş yapılmasını sağladık.İdare,okul aile birliği ,öğretmen ve öğrenci velileriyle durmadan çalıştık.Okula beyaz bayrak ve sağlıklı besleneme dostu okul kapsamında beyaz bayrak ve sağlıklı besleneme sertifikası kazandık. Sağlıklı beslenme dostu denetiminde yüz üzerinden 100 aldık.Denetim görevlileri bu kadar tertipli,düzenli bir okul olduğuna çok şaşırdılar.Görüldüğü gibi Okul Aile Birliği,veliler ve öğretmenlerle durmadan çalıştık ve  çalışmaya da devam edeceğiz.Okul olarak biz bir ekibiz.Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır.Biz okul olarak bu anlayışla çalıştık.

Arzu UYAR

OKUL MÜDÜRÜ